Citater fra Netdoktor og Stop Sterilisation

Patienthistorie:

Hej 

Jeg skriver i desperation. Ved ikke om nogen læser denne mail? 

Jeg blev steriliseret for 6 år siden, uden de store problemer. Blev ikke advaret om at der kunne komme bivirkninger senere. 

 For ca. 4 måneder siden, begyndte helvedet så: smerter, hævelser af bi-testikler, uro, tyngdefølelse og et hav af andre ubehagelige symptomer. 

Ingenting hjælper. Har prøvet det meste smertestillende, antibiotika og hash. 

 Mit råb om hjælp er: 

Hvem skal jeg kontakte herfra? Er der en førende dansk ekspert på området? 

Har andre mænd gode erfaringer med at få omvendt sterilisationen? Eller andre behandlinger? Synes det er meget svært at finde konkret viden nogen steder. 

 Jeg er ved at miste forstanden, og det påvirker mit liv alt, alt for meget. 

 Patienthistorie 

 1. Hvilket årstal blev du steriliseret? 2002
 2. PVPS kan opstår 20 år efter operationen , men jeg har hidtil ikke haft nogen smerte eller ubehag overhovedet? Jeg fik smerter efter ca 14 år.
 3. Har du haft ubehag eller smerte efter sterilisationen? Jeg fik smerter efter ca 14 år.
 4. Er denne ubehag eller smerte periodevis eller konstant? konstant
 5. Er denne smerte kun ved og efter ejakulation/samleje? stærkere
 6. Har du nervesmerter /neuropatiske smerter /ubehag (prikkende, stikkende, brændende, influenzalignende fornemmelser i ben eller kroppen, trykken for ørerne, tinnitus eller lign.)? Nej
 7. Hvilket årstal opstod din smerte / ubehag første gang? 2016
 8. Er du blevet behandlet for din ubehag eller smerte i form af medicin/piller eller operation? Nej
  1. Hvis ja , skriv venligst en kort redegørelse. 
 9. Var du af egen læge eller urolog blev advaret om ubehag/smerte før operation? nej
  1. Hvis ja, hvad blev du advaret om?
  2. Hvis ja, har du modtaget skriftligt materiale omkring operationen og bivirkninger før operationen? 
 10. Er du interesseret i et fælles søgsmål mod urolog/staten? ja

Patienthistorie:

Jeg blev steriliseret for ca 1 1/2 år siden og har kun haft problemer siden med smerter. Smerter som trækker i vestre side af pungen. Har ca 2 dages smerter efter udløsning. Det tager ligesom toppen af lysten. Hvis feks jeg trækker udløsningen for at holde længere trækker der smerter fra pungen og op i maven.

 Blev steriliseret for konens skyld da hun ikke længere kunne tåle p-piller. Fair nok. Og kondom blev sgu for træls at finde hele tiden.

 Alt i alt en gang sur røv. Har været på sygehus 2 gange. Først blev jeg undersøgt. Ultralyd osv. Fik pinicillin. But why? Man ville tjekke der ikke var betændelsestilstand. Ok det er også kun 18 måneder siden.

På sygehus igen. Fik masser af smertestillende og tamsulosin. Noget man giver for forstørret prostata. But why? Super bivirkninger. Total svimmel og skidt tilpas samt bagud udløsning. Dvs sæden røg op i blæren. Så kunne jeg så pisse det ud bagefter. Det var der ikke meget ved og en tam ting at få udløsning uden resultat og det lidt ubehagelige at mærke sæden røg den vej.

 Har fortrudt det her 1000 gange. Kære mand - gør det ALDRIG!!!!

 Patienthistorie:

Spørgeskema 2

Hvilket årstal blev du steriliseret? 30. Oktober 2017

 PVPS kan opstår 20 år efter operationen , men jeg har hidtil ikke haft nogen smerte eller ubehag overhovedet? Jeg har haft konstante smerter. 

 Har du haft ubehag eller smerte efter sterilisationen? Ja. Stor smerte ved selve indgrebet og selvom den er aftaget så gør det stadig ondt og jeg tager gabapentin mod nervesmerter. 

 Er denne ubehag eller smerte periodevis eller konstant? Den er konstant. Dog har den været varierende i styrke. 

Er denne smerte kun ved og efter ejakulation/samleje? Nej, men det gør dog ekstra ondt ved ejakulation. Dette varer 1-2 dage før den er tilbage på normalniveau. 

Har du nervesmerter /neuropatiske smerter /ubehag (prikkende, stikkende, brændende, influenzalignende fornemmelser i ben eller kroppen, trykken for ørerne, tinnitus eller lign.)? 

Jeg har smerter nederst i pungen, testiklerne, op i lysken, lidt på indersiden af lårene og senest også henover maven. 

Hvilket årstal opstod din smerte / ubehag første gang? Det startede allerede ved operationen. 

Er du blevet behandlet for din ubehag eller smerte i form af medicin/piller eller operation?

 1. Hvis ja , skriv venligst en kort redegørelse. 

Den første måned var jeg på max dosis Panodil (8stk i døgnet) og ibuprofen (1200mg). 

Efter 2 mdr kom jeg på gabapentin. Her 4 mdr efter operationen er dosis oppe på 2400mg i døgnet. 

Jeg prøvede desuden amitryptylin men det gav for voldsom svimmel og forvirring. 

 

Var du af egen læge eller urolog blev advaret om ubehag/smerte før operation?

 1. Hvis ja, hvad blev du advaret om?

Min egen læge lavede udelukkende en elektronisk henvisning. Kirurgen nævnte kroniske smerter, men slog det hen som meget sjældent. 

 

Hvis ja, har du modtaget skriftligt materiale omkring operationen og bivirkninger før operationen? 

Ja, jeg skrev under på en seddel hos kirurgen. 

 

Er du interesseret i et fælles søgsmål mod urolog/staten? Ja. 

Desuden er jeg naturligvis meget interesseret i at høre om tilfælde der ligner mit. Og naturligvis om evt erfaringer med reversal eller andre operationer. 

 

 

Fra nettet: Citat:

   

"Jeg kan ikke forstå at der ikke er mere åbenhed omkring sterilisation af manden. 

Komplikationer bliver dysset ned som ikke værende!! Jeg har 2 mænd i min vennekreds som er blevet sterilieret, begge har problemer med rejsning efter dette lille harmløse indgreb. Egen læge slå det hen med at det er psykisk, tag en pille osv., opererende læge siger at det ikke kan passe. Jeg kan godt forstå de mænd der ikke siger noget, når det ikke bliver taget alvorligt. Er der flere der har oplevet problemer efter sterilisation og har nogen en ide om hvor man går hen og bliver taget alvorligt?"

Fra nettet: Citat:

"Det er helt rart at se, at man ikke er helt alene med problemer efter sterilisation.
Blev steriliseret for 8 mdr siden og har efterfølgende stort set ingen sexlyst. Jeg fik også bare standard meddelelsen om psykiske problemer, men mener ikke selv at kunne genkende det. Har desuden dagligt smerter fra den ene testikel, men ligeledes har jeg også her fået en sludder for en sladder om at det fortager sig nok.
Manglende sexlyst og kroniske smerter er ellers ikke lige det der står noget om i det tilgængelige materiale. Spørgsmålet er om ikke materialet burde laves om og der burde laves en undersøgelse af komplikationer ved det "lille" indgreb, som mange læger er varme fortalere for"

Fra nettet: Citat:

"Af og til begriber jeg ikke at sterilisation er et lovligt indgreb. Jeg har personligt ikke haft andet end problemer med det. Jeg er heldigvis sluppet for de rejsningsproblemer og problemer med manglende lyst, som andre har beskrevet, men jeg har siden indgrebet i juni 2009 haft enten deciderede smerter eller 'bare' ubehag. I flere måneder efter indgrebet føltes det som om nogen lige havde knipset en på testiklerne - sådan føles det stadig en gang i mellem, men det meste af tiden føles det bare som om mine testikler er blevet vredet en halv omgang rundt og kylet på plads med en skovl - at de ikke sidder som de skal, med andre ord.. Med hensyn til sædvæskens konsistens var den ofte nærmest glasklar, nogle gange grynet, det var nærmest klumper der kom ud, og mængden er kraftigt reduceret. Nogle gange kommer der ikke mere end en teskefuld ud. En klar forringelse, hvis i spørger mig - og heller ikke noget de reklamerer med i folderne.
Samtidig er der det psykologiske aspekt: Sterilisation er et halvt selvmord, på den måde forstået at man med indgrebet for al fremtid har afskåret sig fra at få flere børn. Der er sat en effektiv stopper for spredningen af ens gener: I evolutionær forstand er man afgået ved døden. 
En anden ting er at når man har sex er det fra nu af 'bare for sjov' og det tager ikke så lidt af det spændende ud af det... 
Jeg har taget konsekvensen af det hele og bestilt tid til en refertilisation på en klinik. Det er dyrt og det kan godt være det ikke virker, men så har man da i det mindste gjort et forsøg - det kan dårligt blive værre end det allerede er. Sygeplejersken på klinikken siger at bivirkningerne ved en genetablering af sædlederne normalt er mindre smeretfulde end ved en afskæring af dem, da der nu 'åbnes op' og ikke 'spærres af' som ved en sterilisation. 
Herfra skal lyde en klar advarsel til alle, der overvejer sterilisation: Gør det ikke!"

Fra nettet: Citat:

Ang. smerter efter sterilisation. Jeg er nu på 5 år med smerter efter indgrebet. Mine smerter sidder i begge sider,og trækker op i maven. Har nu fået nok og er kommet på urologisk afd. hvor jeg håber at de kan løse mit problem. 
Jeg har ikke haft potens problemer,men pungen kan spænde op,hvilket er meget ubehageligt og til tider smerte fuldt.

Fra nettet: Citat:

Jeg vil også gerne give mine erfaringer med emnet videre og det er med en klar advarsel. I 2006 fik jeg udført indgrebet under store smerter, i årenen efter oplevede jeg store smerter ved udløsning, smerter så voldsomme at jeg havde svært ved fungere normalt et helt døgn efter, lysten og evnen fejlede ikke noget, men når udløsningen kom var det som om man blev sparket gentagende gange i skridtet. Dette betød man stille og roligt skar ned på sex for til sidst helt at stoppe, det er uholdbart i et ægteskab og jeg er derfor skilt i dag og kan umiddelbart ikke se hvordan jeg skulle få et forhold igen på de præmisser. 
Jeg har allerede tidligt i forløbet været inde over egen læge, speciallæge og urologisk klinik(tror jeg nok det hed) men de forstår ikke at der skulle være noget problem og kunne ikke hjælpe.
Smertestillende er prøvet, men intet har hidtil kunne tage smerten fra et spark i skridtet.

Fra nettet: Citat:

Det er godt nok en 3 år gammel tråd, men jeg synes jeg vil skrive lidt.

Ja, hvis der er mange mænd der bliver skilt, så er der også mange kvinder der bliver skilt!
Børn børn børn!!! Ja selvfølgelig kommer det an på om vi vil have flere børn, men der er en ting som ALLE glemmer, prostata skal vedligeholdes efter sterilisation af manden.
Hvilket der bestemt ikke står noget om i nogen pjece, så hvis I ikke har et velfungerende sundt sexliv, hvor I dyrker sex rigtig tit så er sterilisation af manden bestemt ikke løsningen. 
Jeg mener bestemt ikke det kan blive et "gør det selv" ansvar når man som mand lader sig sterilisere!

Hvad angår bivirkninger har jeg siden min sterilisation, for omkring 5 år siden haft ondt i testiklerne - rigtig ondt, jeg mener RIGTIG MEGET ONDT! Til tider sovende fornemmelse i testiklerne mm.
Efter mange undersøgelser (latterliggørelser mm.) endte jeg ved, påstod han selv, førende læge på området.
Han er simpelthen så træt af at man kun bliver spurgt om, om man nu er sikker på om man er færdig med at få børn!?!
I stedet for at spørge om hvor tit man her sex, hvilket der ifølge ham er et langt mere vigtigt spørgsmål når vi har med sterilisation af manden at gøre. Igen er det ikke et "gør det selv" ansvar at vedligeholde prostata hvis en mand bliver steriliseret siger han!
Det er bydende nødvendigt at have udløsning ofte, efter en sterilisation af manden, husk at spørge ind til dette hvis I går i tanker om sterilisation. Ligesom i bør huske at spørge grundigt ind til alt andet end præventions delen, spørg og spørg så jeres læge bliver rigtig godt træt af jer!

Jeg har stadig ondt, min årsag til at blive steriliseret var fordi min kone ikke kan tåle p-piller og kondomer på grund af sygdom. Og så har man jo heller ikke sex så tit, når man er syg... 
Her skulle lægen og ikke mindst operations lægens alarmklokker have lydt, og vejledt mig til noget helt andet, for der findes andre løsninger!!!

Fra nettet: Citat:

For tre år siden blev jeg steriliseret. Lad mig bare sige det sådan at mit liv har været et stort smerte helvede lige siden. Kroniske smerter der nede konstant.


Har lige siden operationen gået og håbet på at smerterne ville blive bedre med tiden, fordi jeg havde læst om nogen som havde gået med kroniske smerter i tre år efter operationen, og at personens smerter så pludselig gik væk. Det var det jeg håbede på også ville ske for mig.

Men nu holder jeg det ikke ud længere. Derfor overvejer jeg at få sædlederne syet sammen igen, da jeg har hørt at det kan formindske smerterne.

Er godt klar over at det måske ikke virker, men så har man da i det mindste gjort et forsøg - det kan umuligt blive værre end det allerede er nu. 

Jeg vil sætte stor pris på hvis der er nogen her inde som ved hvor meget det koster, at få foretaget en "refertilisation". 

Jeg har hørt at det er dyrt, men har ikke fået en konkret pris på hvor meget det koster.

Hvis nogen her inde har erfaring med "genetablering af sædlederne" så vil jeg meget gerne høre om hvordan det er gået siden operationen ?. 

 Fra nettet: Citat:

 Jeg har fået en forklaring af min læge på hvad smerten skyldes, det er nerver som i forbindelse med sterilationen er blevet skåret over, lidt som ved en amputation og hvor man i begge tilfælde oplever fantomsmerter. Dette kan IKKE kureres. 
Jeg ville ønske nogen havde fortalt mig om disse eventuelle bivirkninger lidt grundiger, så havde jeg ALDRIG fået foretaget indgrebet og jeg vil gerne advarer alle mod at få det foretaget.

Fra nettet: Citat:

Jeg er ked af at høre om din oplevelse. Vi er i samme båd. Det er også den største fejl jeg nogensinde har begået.
Har du konstante kroniske smerter, eller er det kun efter udløsning.. 

Kunne godt tænke mig at høre om der sidder nogen herinde, som har døjet med "post vasektomi smerte syndrom" så meget, så man valgte at få sæd lederne syet sammen igen, i håb om at formindske smerterne. 

Jeg har læst at det kan formindske smerterne.

Er ligeglad med om jeg bliver fertil igen, det vigtigste for mig er bare at blive smerte fri. 

Hvis nogen her inde har erfaring med "genetablering af sæd lederne" / "refertilisation" , så kunne jeg godt tænke mig at høre om hvordan det er gået siden operationen?. 

vasregret

I went from being a super active, healthy 30 year old husband and father who worked out and ran every day, had no trouble doing ANYTHING strenuous, life was just great.

I’m 13 months post vas, two months post reversal and suffer from neuropathic pain all day, every day. My scrotum burns and tingles, I get stabbing pains in my pubic bone throughout the day, stabbing pains up my right spermatic cord and into my abdomen, a chafing sensation at the tip of my penis and it feels like a sunburn at the base of my penis.

Nothing really works for the pain, drugs just take the edge off a little bit.

I’m considering having my testicles removed, but it probably won’t help with the abdominal and groin and penis pains, so I will most likely live like this for the rest of my life, which is probably going to be another 50 years, unless of course something takes me out of this world sooner.

I was told a 1 in 10,000 chance of a chronic ‘ache’ and that a reversal would fix it.

I asked friends before the vas if they had problems and they were like oh no, just fine, but when I developed the pain and shared my experiences, a lot of people who said they were ‘fine’ would say ‘yeah I’ve been having problems.’

Mild chronic pain post-vas is pretty common, men just don’t talk about it and guys who become debilitated like a lot of us here happens a lot more than you think. 1 in 50 according to the AUA.

I’m going to have to fight my way onto disability at some point. I can’t go on like this forever.

Before you get it done, ask yourself: Do I want to take the risk of destroying my life and end up with a condition that there’s no real answers for or overly successful treatment methods?

Can I live my life with the possibility of unrelenting chronic genital pain, losing your hobbies, possibly your job, house, and being in chronic pain for the rest of your life?

I wish I was told the true numbers before I had mine done. I would not be here today.

En amerikansk kvinde fortæller om sin mands lidelser (2017)

sswift

This post hits very close to home for me, because like you, I am a wife who trolls this website often, to get ideas for my husband who has suffered from chronic pain for the last 4 years, 3 months. Just to give you a synopsis of our hell, we decided to try and have a baby but my husband needed a vasectomy reversal after getting his vasectomy over 20 years earlier. After a ton of research, we went with Dr. Sheldon Marks in Arizona. We figured it was better to pay more, and travel from California to Arizona, banking on the fact that he would be awesome. From the minute he woke up from surgery, he has had major testicle/abdominal pain, mainly radiating from his left testicle. My husband is pretty determined and proactive, so we have traveled from California to the PUR clinic, Dr. P, 12 times (YES 12), then twice to Baltimore for a surgery with Dr. Dellon the first time, and Dr. Williams the second time. 14 procedures in all.

He has had everything from denervation (the worst pain), to a left testicle removal, to Botox, to Amnio fix, to homeopathic medicine, Chryo, ultrasound, pain management, hernia removal, blocks, and nerve removal. He also has a vasectomy, to try and repair what might have happened during the reversal. In the beginning, the pain was terrible. He was living with constant 9-10 pain. Dr. Marks completely abandoned him-after prescribing him numerous antibiotics/steroids, etc. He dislikes pain medication but has tried them all, including weed. Gabapentin/Lyrica make him totally spacey so he won’t take that as a rule although he has tried them all. He is now on a seizure medication called, (Baclofen) which seems to be helping slightly. He takes tramadol and tries to avoid Oxy. He hasn't needed it recently and sees it as a last resort. The last surgery with Dr. Williams was 3 months ago. He removed more of the genitofemoral (Dellon started the process), and the ilioinguinal. It has resulted in some improvement-he is now at a 3-4 most days when he used to be a 7-8 even after all the surgeries at the PUR clinic. This is typically the story. He spends a couple of months recovering from a major surgery, he lays in bed to work (thank goodness he works from home), and we ask each other what might be old pain, or new surgical pain. It gets better for a bit, then he typically relapses as soon as he starts moving around too much.

As for his area of pain, the testicle is gone, but most pain radiates from his “stump,” or the area where his vas was cut. You can feel a lump. This pain radiates up through his abdomen. Before this last procedure, he had what he would describe as a “background” pain, like the electric pulse you get before a major leg cramp. After his surgery with Williams, that is now gone. We were warned that the nerve removal/exploration might result in some thigh pain/numbness which it has-but it doesn’t bother him too much. As of right now, he has good days and bad days and we have agreed with his doc that we will give him more time to heal-at least through the summer before thinking about another nerve removal surgery.

The idea is that this was the result of a stitch through a nerve when he had his vasectomy reversal. The bummer is that we never got pregnant. So, as the wife of someone going through this-it is VERY real. He is an incredible husband/father but this has changed our lives in so many ways. We take it all one day at a time, and our agreement with each other is that I won’t quit on him, as long as he never believes that this is our new reality-and is always proactive as to ideas/research/surgeries. Surgery sucks, and we have spent more time dealing with surgeries, recoveries, and pain than anything else. But he is WORTH it. Husbands-if your wives aren’t a part of your “journey,” please have them read this. My husband gets down, and so do I, but if the roles were reversed, he would have my back.

You are a good partner, we should all be looking for ways to help those we love! If I can be of any help to you, even for moral support, please let me know. I GET it.

Good luck everyone!

Suffering since 2011

Coolen

Good day to all. I have been suffering from pain in both testicles since 2011, after my vasectomy. After doctors trying all sorts of pain killers , it was off to have an epidictomy in 2013(spelling may be wrong) on the right side. 50/50 chance I was told by the urologist for it working… Hence my decision for one side only at the time. That didn’t work. Pain still present. So fast forward years of pain and suffering on both sides to 2017. The pain was sooo bad one night, I decided to be driven to the emergency dept. Stayed curled up there for an hour and a half then left as I could wait out my pain at home. Later in 2017 because the pains were believe it or not, staying longer and far more intense. After an ultrasound appt I was told that a lession was found on the left testicle and that I was to have another ultrasound in one month. Did that, results came back showing 2 more spots. So ya, you guessed it… The big C was becoming my reality. The cancer doc told me he would remove the testicle, cut it in half, and look for the lessions. He also said he would cut the nerve on the left side in attempt to conquer the pain on that side. He also explained that iwould have some numbness on the inside of my leg. I figured, ok, small price to pay to rid myself of %50 of my pains. I had also asked whether or not my testosterone would be affected… I was told that the right one would do the job of both.

So, operation day… Long story short, I woke up with one testicle, and yes the inside of my leg is numb… But so is all up and around my incision… That’s right, i said up and around. Not knowing the difference, I just assumed that it would have been removed via an incision in the sac… Nope, cut me just below the waist line, and yanked out the twin from there. Oh… And also, about halfway up on the left side of my penis is numb. Terrible feeling. So let’s jump ahead to the last part of my recovery. Weight gain, and hot flashes. And nasty hot flashes!! So yeah… Had my testosterone checked… It was just on the low end of the chart. So… Here we go, testosterone shots. Had 3 or 4 of those, then I went to meet with an endochrinologist . After a 2ml shot of t exactly one week prior of me sitting in his office, he tells me I need to stop my shots for 3.5 weeks so they could do their own bloodwork. So, had my bloodwork done Friday at 7:12am. Friday afternoon comes, and my specialist calls to tell me to go get a shot. Well, my family doc isn’t in on Fridays. Long story short, my pains were so bad, and I felt so freakin miserable from low t, I went to two walk-in clinics that were closed… Then to the emergency room. By this time the pains were only worse… And no relief at all. During the nurses triage, she monitored my blood pressure for a bit as my pulse was at 186!

 

I’m sorry for the long rant. But I just thought I would share my experience with everyone. And this long winded post is only the tip of the ice Berg.

 

The conclusion of this 37 year old’s vasectomy adventure has literally ruined my life. Worst decision BY FAR, that I’ve ever made. I was told that having this pain on one side, was 1/1000, I guess I’m just the lucky bastard who didn’t mess around and went 2 for 2.

 

I’m sure you’ve all heard this one… Oh, get a vasectomy, it’s simple and only takes 15 minutes. Uh huh… And 8 years of indescribable torture. And trust me, as im sure a lot of you know… Torture is the only word that comes close to acuratley describe this.